2013. július 11., csütörtök

Az Elms Resort & Spa története

1880 nyarán az indiaiak és a vadászok elárulták Travis Mellionnak, hogy a terület természetes forrásainak erős gyógyító erejük van. Mr. Mellion lánya nagyon beteg volt, kínozta a tuberkolózis, így úgy döntött tesz egy próbát. Pár héttel azután, hogy megfürdőzött a forrásokban és ivott a vizéből, a fiatal lány meggyógyult Egy másik férfi, Frederick Kigler rossz lábára keresett gyógyírt a forrásnál, ugyanazzal az eredménnyel. A legenda hallatán sokan érkeztek a forrásokhoz, így egy éven belül 200 ház épült és megalapult Excelsior Springs városa.

1888-ban az Excelsior Springs Company megépítette az első Elms Hotelt 50 hektáros telkén nagy vetésterülettel és fákkal körülvéve. Sok látogatót vonzottak a források és a három emeletes szálloda árnyékos verandáival, ahol a vendégeket a zenekar szórakoztatta. A luxus hotel ezen kívül egy nagy fűtött medencével is büszkélkedhetett, valamint egy négysávos tekepályával és egy biliárdteremmel.

10 évvel később a gyönyörű hotel tűzvész áldozata lett 1898. május 8-án. Szerencsére senki sem sérült meg, de az épület teljesen a tűz martalékává vált. Ezután megkezdődtek a hotel újraépítési terveinek előkészületei, de az építkezés nem kezdődhetett meg 1908-ig. 1909. júliusában az új Elms másodszorra is megnyitott, népszerűsége pedig egyre nőtt.

De sajnos a hely mintha el lett volna átkozva, mert két évvel később 1910. október 29-én a hotel újra leégett. Egy nagy partit követően a tűz terjedni kezdett, a kazán és a tető felgyulladt. A szerkezet teljesen leégett, de szerencsére senki sem sérült meg.

A tulajdonosok elhatározták, hogy újjáépítik. Ezúttal tűzbiztos hotelt hoztak létre, natív missouri mészkőből és vasbetonnal. A hotel 1912. szeptember 7-én nyitott ki. Több mint 3000 ember látogatott a helyre a nyitás napján.

A Tilalom éveiben az Elms hírneve nőtt a zugivók számára. A hotel így számos gengsztert vonzott, köztük Al Caponét is. Felfegyverzett őreivel estéit Capone ivással és szerencsejátékkal töltötte. Egyszer Al Capone felsorakoztatta a pincéreket és mindegyiküknek adott száz dollárt, ami ezután hagyománnyá vált.

Az évek során az Elms otthont adott számos híres vendég számára, beleértve Harry Truman elnököt, Al Caponét, olyan olajmágnásoknak, mint Harry Sinclair, művészeknek, mint Hart Benton, és a televíziós személyiség Dave Garroway-nek.

Az Elms Resort & Spa-t három szellem kísérti: egy "úriember" szelleme a medence területén, aki állítólag illegális tevékenységekben vett részt a Tilalom idején, egy szobalány szelleme, aki1920-as évekbeli egyenruhát visel és leginkább a harmadik emeleten kísért, valamint egy gyászoló anya, aki az üdülőhely termeit járja és elveszett gyeremeke után kutat. Ezek a szellemek mellett más történetek is keringenek a személyzet tagjai és a vendégek között a saját kísérteties élményeikről:

Két alkalommal egy férfi teljes alakjában megjelent fehér öltönyében a Library Lounge-ban. Egyszer a szellem a könyvekkel teli polc előtt ült, másodszor pedig a Lounge ajtóján lépett ki. Egy munkavállaló azt állítja látott egy "férfit", a Lounge ablakában, amikor az zárva volt éjszaka, miközben ő a kültérei jacuzziban fürdőzött.

Library Lounge

Az egyik vendég, aki korábban a helyen dolgozott szintén nyaralni érkezett a szállóba. Ő és a férje egy tetőfedő céget működtetnek  és korábban a hotel tetőjének javítását ők vállalták. A szobájukból többször kimásztak a tetőre. Egy alkalommal a férje épp visszamászott a szobába, az ajtóhoz ment, hogy kimenjen a szobából, és ekkor észrevette, hogy a retesz fogantyúja elfordul, mintha valaki a folyosóról akart volna belépni a szobába. Várta a belépőt, de senki sem jött, ezért kinyitotta az ajtót, de a folyosó üres volt. Furcsa egy kis tesztelés után ráébredni, hogyha kívülről nyúlnak a fogantyúhoz, azt belülről nem lehet észrevenni, és fordítva. Ami azt jelenti, hogy "valami más" belülről elfordította a kilincset a szeme láttára.

Egy kis szőke lányról is keringtek történetek, aki hirtelen eltűnik. Egy alkalmazott árnyékokat látott és zenét hallott a medence közelében zárás után. Emellett egy másik alkalmazott elárulta, hogy van egy lezárt, soha nem kiadott szoba az ötödik emeleten - bár ő nem foglalkozik vele, szerinte ez a megfelelő szoba a paranormális nyomozók számára! sajnos az 5. emeleti szobába csak egy kártyával működő lifttel lehet feljutni. Ott található a jacuzzi és a menyasszonyi lakosztály.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése